Hittat uppfödare!

Nu har jag äntligen hittat en uppfödare! Det kommer komma en kull om några veckor.
Vi ska åka och hälsa på först innan vi köper en råttbebis, hoppas att pappa går med på det. 
 
 

Ronnie och Isa hoppar

Nu ska ni få se en agilityvideo! (Förlåt för att det är så mörkt!)
 
 http://www.youtube.com/watch?v=89NATL2J6FE&feature=plcp

Utedag med råttorna

Idag har tjejerna fått vara ute och leka lite i gräset.
Isa var den som sprang mest Ronnie och Nancy satt mest i min tröja eller i transportburen vi hade med oss och latade sig.
Vi satte Nancy i gräset och sprang iväg för vi trodde hon skulle springa efter som de andra råttorna gjorde. Hon sprang efter kanske en halvmeter men sen blev hon sur och satte sig i busken och ville inte komma fram, vi fick tag i henne som tur väl.
Jag bad min syster ta hand om mina solglasögon medans jag filmade och tog bilder och när vi var i hissen påväg hem så sa jag ''Vart harru mina solglasögon?'' och hon kollade ner på sin tröja där hon hade hängt dem sedan kollade hon på mig med stora ögon men jag trodde henne först inte eftersom jag lurade henne igår om att jag tappat bort en nyckel.
Så jag väntade på att hon skulle säga ''JAG SKOJAR!!'' Men det gjorde hon inte så jag började söka egenom henes fickor men där var de inte.
Vi gick tllbaka (med råttorna) till platsen vi var på förut och när vi föst inte hittade dem så trodde jag att en tjej som heter Sandra hade snott dem eftersom hon var där, men så hittade vi dem i busken Nancy gömt sig i. Min syster måste ha tappat dem när hon skulle få tag i Nancy.
 Efter det bestämde vu oss sedan för att gå hem till vår käre far och hans sambo Nettan (som aldrig träffat råttorna).
De blev jätteglada eftersom det inte är ofta vi träffar vår pappa.
Och råttorna fick träffa deras katter Sigge och Sune.
 
 
Bilder:
     F
Fega Ronnie satt bara i transportburen hela tiden.
Hon vågade sig ut i två sekunder, typ.
Haha, Isa!
Fegisarna!
 
Ronnie försökte göra hålen i min systers byxor större!
Trötta tjejer!
 
 
 
 
 

Vi fick inte några bilder på Nancy, tyvärr.
Men vi har dock videor med henne i från dagen som vi lägger upp nån annan dag, kanske i morgon då min syster ska skriva ett inlägg om agility.
 
// Julia.

Chill!

Just nu är klockan 04:02, jag och råttorna sitter på min säng och chillar lite! Eller Ronnie är nere på golvet,Isa är under kudden, Nancy klättrar runt lite! 8olwhhhhhhhhjj7j och hon skrev en liten hälsning :D. Imorgon ska vi städa buren, vi skulle egentligen göra det idag men det gick inte för vi hade ingen toa-lätt hemma.. Eller, det är ju en ny dag så vi ska göra det idag! 
 
Okej, var beredda för nu kommer en stor BILDBOMB!!

 
nu var bomben slut!

Hur vi bestämde oss för just råttor!

Nu kommer jag berätta om hur vi bestämde oss för att skaffa just råttor.
 
Jag minns inte jättebra, men jag vet i allafall att jag satt och kollade på kattvideor på youtube, då kom det upp någon video med en tamråtta och en katt. Då visste jag inte att man kunde ha råttor som husdjur, så jag fortsatte att titta på råttvideor. Efter ett tag så bestämde jag mig för att jag ville ha en råtta. Så jag sökte upp lite fakta på google. När jag visste tillräckligt mycket så frågade jag mamma om jag kunde få råttor, hon skrattade och trodde att jag skämtade för hon tyckte att råttor var jätteäckliga. Det tog faktiskt inte så lång tid att övertala henne, men när hon väl var övertalad så blev det aldrig av att vi skaffade några råttor, jag tror det var för att jag hade så litet rum då. Men nu har vi flyttat och jag har ett mycket större med plats för bur och lite till.
Det tråkiga var att jag tappade intresset för att det aldrig blev av. Men ett halvår efter att vi flyttat så kollade jag lite i en djuraffär, och... råttorna var så underbart söta! Jag tjatade på mamma att få köpa dem, men nej,det fick jag inte. När jag kom hem så satte jag mig direkt vid datorn och började läsa om råttor. Sen frågade jag mamma igen och gissa vad? Hon sa ja!! Det här minns jag väl att det var en fredag och vi skulle hämta tre råttor på måndagen, och det var faktiskt Nancy,Ronnie och Isa! Så jag läste på HEEELA helgen, minns att jag satt och läste från typ klockan 4 på eftermiddagen till 8-9 på morgonen ;P. Och nu så har jag väärldens bästa råttor!
 
Ps. Förlåt för dryga inlägg, men imorgon ska vi skriva lite bättre! Kan lägga in videor på dem när dem hoppar sin agilitybana! ;D

Julia.Julia.

Ja, nu är det såhär att en av oss som driver bloggen inte vill ge ut någonting om sig själv.
Men jag som skriver det här inlägget delar gärna med mig lite om mig själv.
 
 
 
Jag heter Julia och jag är 14 år.
Och det är Ronnie som är min råtta, har även katten Dvärgen (Som är döpt efter sin storlek.)
Jag gillar att upptäcka ny musik, läsa, skriva små noveller, umgås med råttorna och Dvärgen.
Mina favoritband är The Beatles och Rolling Stones (Ronnie är ju döpt efter Ronnie Wood)
Mina favoritfilmer är Running with scissors och Across the universe.
 
Jag.
Ronnie.
Dvärgen.
 
 
// Julia.
 

Nancys 9,5 timmars äventyr!

Nu kommer jag att skriva om Nancys 9,5 timmars äventyr.
 
Jag hade råttorna ute ur buren en dag för ungefär 2 månader sedan, jag litade på dem då så jag brydde mig inte så jättemycket om vad dem gjorde. Då började Nancy och Ronnie dra bort tapet vid min garderob. Det gjorde inte så mycket, men det jag inte visste då var att det var ett hål där bakom tapeten som dem ville gå in i.  Sen så när jag skulle ta in dem i buren så märkte jag att Nancy var borta! 
Jag började leta, när jag inte hittade henne så kollade jag där vid garderoben, och då såg jag hålet! Jag tog in handen och kände en svans. Då kom min syster F in i rummet och frågade om råttorna fortfarande var ute, så jag sa såklart att Nancy var borta (Jag var lite rädd för att hon skulle bli arg, för Nancy är hennes råtta :3)
Jag sa att hon var i hålet och vi gjorde massor av saker för att få ut henne, t.ex Satte en burk med makrill utanför, kletade in våra armar med smör för att det kanske skulle vara lättare att ta ut henne då, låter dumt, jag vet ;p men vad gör man inte för sin lilla råtta? 
 
MEN det som funkade var att sätta Isa utanför, då klättrade hon ut den lilla knatten  :) (Vi satte Ronnie utanför först men hon ville inte hjälpa till den lilla knubbisen!)
Hålet! (suddig bild)
 
Vi tog sönder lite för att hålet skulle bli större så nu hänger brädan bara där ;p
 
Fast nu har vi satt en liten kartong vid hålet så de kan inte gå in!

Badat råttorna

Idag har vi varit i djuraffären och köpt shampoo till råttorna.
Vi köpte Pro vitamin kitty,eftersom dem där sa att shampoo till råttor kostade så mycket att de hade slutat att ta in det men att detta var lika bra.
 
Ser ni Nancy i bakgrunden?
 
Vi kollade även på råttorna som fanns där och det var söta små råttbebisar. Jag ville köpa en men man ska ju inte köpa från djuraffärer sägs det.
 
 
När vi kom hem så badade vi de små tjejerna för första gången.
 
De tyckte inte om att vara i vattnet i badkaret men de tyckte att det var jättemysigt under kranen.
 
Nu luktar de jättegott.
 
Isa springer runt på skrivbordet och Ronnie och Nancy sitter i transportburen och gosar med handdukarna vi lagt där i.
 
 
 
 
 
 
(Det är svårt att ta bilder på dem eftersom de alltid är i farten :P)
 

Isa.

Isa är den minsta av råttpottorna, jag döpte henne till Isa pga hennes vita päls. Isa älskar risgrynsgröt och att vara ute i gräset, men hon hatar katter och höga ljud.

Ronnie

 Ronnie är döpt efter rockikonen Ronnie Wood från The Rolling Stones.
 

Hon är lätt den fetaste av dem, fast den mest aktiva. (Tycker jag.)
 
Oj jag failade lite med bilden.
 
Hon älskar allt som har med mat att göra.
Hon älskar även sin förebild Ronnie Wood.
Hon kan vara lite tjurig och vill ibland vara ifred så när de andra råttorna kommer i närheten av henne så blir hon arg.
 
Ps. Hon kan bita de andra men de blir aldrig skadade. De tre älskar varandra.

Nancy.

Nancy är vad vi kallar den retfulla av dem.
 
 
Hon älskar majs och hatar att bada...
 
 
 
 

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.

RSS 2.0